Batxillerat

Instituts de batxillerat

Jornada d’autoprotecció. Riscos en la conducció.

Tradicionalment s’ha associat la figura dels bombers amb l’extinció dels focs. La realitat, però, fa temps que ens diu que allà on treballem més és en l’àmbit dels accidents de trànsit.

 

accidentTransit


Els adolescents conformen una franja d’edat molt poc sensible al perill. El mateix fet de buscar el risc forma part d’aquesta etapa de la vida. En l’assoliment de la pròpia personalitat com a individus autònoms, els adolescents tenen necessitat de posar-se a prova ells mateixos, així com de saltar-se normes. Volen experimentar situacions emocionants. En l’edat en què comencen a treure’s el carnet de conduir, els joves estan en una situació que barreja la baixa percepció del risc amb aquesta necessitat de viure experiències perilloses i amb la poca pràctica en la conducció. És una barreja fatal, els resultats de la qual vivim cada dia als parcs de bombers.

 

accidentTransit2


Tant el servei de trànsit de la Generalitat, com les diferents policies, així com altres institucions, treballen en aquest tema. Els bombers, per la nostra part, hem volgut afegir el nostre punt de vista amb una presentació dirigida a alumnes de segon de batxillerat. Aquesta jornada es desenvolupa amb una visita d’una hora de durada per part dels bombers al vostre Institut, i pretén que siguin els mateixos joves els que reflexionin sobre la seva seguretat en l’àmbit de la conducció.